Nijmegen

Advieswerk

Ignas Jansen

De spil

Coördinator en drijvende kracht in en achter het bedrijf Advieswerk is Ignas Jansen
Ignas (1957) begeleidt veranderingen binnen organisaties op alle niveaus: van strategisch management (RvB, MT, directie) tot uitvoerenden (teamleiders, klantmanagers, uitvoerders). Hij is breed opgeleid (HRM-er, pedagoog en socioloog). Leest zich snel en gedegen in, weet waar nodig een wetenschappelijke onderbouwing te geven. Op een verfrissende, onconventionele manier benoemt hij de kern van een probleem én draagt creatieve oplossingen aan. Hij creëert met overtuigingskracht draagvlak voor oplossingen vanuit de rust die hij uitstraalt. Zijn humor breekt weerstand en realiseert snelheid in verandertrajecten.
Breed inzetbaar als adviseur, trainer/opleider.
Hij is geaccrediteerd voor het toepassen van de MBTI / JTI en het Teamkompas.

Advieswerk

Wij doen wat we zeggen, geven advies dat werkt !
Advieswerk werkt met een vaste groep van 10 zelfstandig adviseurs.

In de afgelopen jaren hebben we onder andere samengewerkt met Johàn Blaazer, Peter Camp, Joseph Steijns, Erwin Joosten, Fieke Klein Wassink, Wouter van der Leeuw, Dick Otter, Aldert Oomkes, Wilfried Varwijk, Lieve Vermeulen en anderen..
Eén ding hebben ze gemeenschappelijk: het zijn allemaal specialisten op hun vakgebied.

Naast zijn werk bij Advieswerk is hij werkzaam als hoofddocent bij enkele masteropleidingen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (w.o. de Master Pedagogiek, de Master Neurorevalidatie, Innovatie en Implementatie en de Master Advanced Nursing Practice; alle top-opleidingen !). En regelmatig is hij te vinden achter het smidsvuur om het ijzer te smeden als het heet is…………

Ignas werkt doel- en resultaatgericht, maar niet alléén dat: hij besteedt veel aandacht aan veranderbereidheid en draagvlak op de werkvloer en aan het op lange termijn (laten) beklijven van veranderingen.

En op de derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse kunnen collega’s rekenen op een warme én verfrissende traktatie.


Tippe-Top

Klik hier voor alle informatie over de Tippe-top.

Onze core-business

Talentontwikkeling bij professionals, teams en organisaties.
Stimuleren, ontwikkelen en implementeren van innovatief ondernemerschap.

Beelden

Advieswerk maakt gebruik van beelden die met samenspel, mensen en beweging te maken hebben.
In ons logo staan verschillende pionnen centraal:

beelden

Op achterzijde van de omslagmap waarin aan professionals de beschrijving van het best passend MBTI-type uitgereikt krijgen, staat één specifiek deel van het speelbord van een gezelschapsspel weergegeven. De woorden 'je niet' zijn bewust zichtbaar en een aantak pionnen (spelers) zijn net niet binnen het kader geplaatst.

En op onze site is de ‘tippe-top’ in beweging..........

beelden


Een aantal van onze klanten

Onderstaand een aantal organisaties waar we naar tevredenheid opdrachten verricht hebben.
‘’Bindende factor is de ambitie om van betekenis te zijn voor opdrachtgevers.
Niet alleen op het gebied van resultaat, maar ook als mens’’


Om een beeld te schetsen van onze werkzaamheden, hebben wij enkele opdrachten uitgelicht.
Heeft u vragen en/of opmerkingen, klik dan op contact en laat het ons weten.

Case 1: Management development

Het management van een grote instelling wil voorbereid zijn op de toekomst, gebruik makend van kennis, energie en creativiteit van teamleiders binnen de organisatie. Door het stimuleren en werken aan ondernemerschap zijn een vijftal innovatieve ideeën tijdens een traject, bottom-up, planmatig vormgeven, uitgewerkt en zijn er drie geïmplementeerd. De gehele instelling heeft een positieve mindset ten aanzien van de toekomst. En hernieuwde energie met plezier.....

einstein

Case 2: Teambuiling en talentontwikkeling

We passen een unieke teambuildingactiviteit toe: een workshop op basis van MBTI © / JTI ©, gevolgd door het in teamverband verdiept toepassen ervan in een levensecht rollenspel waarin het team als team acteert. Of met golfpro's op de green: een combinatie van leren, doen en spelen. Deze werkwijze zet mensen als professional in hun kracht. Samenwerken wordt leuk als je gebruik maakt van elkaars talenten. Het werkt positief opbouwend, vormt en bindt teams. Meermaals met succes toegepast bij de vorming van zelfstandige en zelfsturende teams. Serieus en ontzettend leuk. Met praat er nog maanden over na.

Case 3: Verandertraject organisatie

Bij een 100.000+ gemeente hebben we een tweetal werkgroepen begeleid bij de herinrichting en implementatie van werkprocessen ten aanzien van de begeleiding van burgers naar werk. De processen zijn bedacht, beschreven, in de praktijk getest en breed uitgezet. Hierbij verzorgden wij een deel van de opleiding. De veranderde werkwijze levert meer voldoening op voor de professionals, leidt tot een aantoonbaar hogere productiviteit en effectiviteit: een significant hogere uitstroom van uitkeringsgerechtigden.


Adresgegevens

Advieswerk verandermanagement is gevestigd:

 • Hoeveveld 37
 • 6584 GH MOLENHOEK (Lb)
 • telefoon:

  +31(0)626 802 634

 • email:

  [email protected]

Vragen en/of opmerkingen

Heeft u na het zien van de website nog vragen en/of opmerkingen gebruik dan onderstaand formulier. De grijze items zijn niet verplicht.

Bedrijfsgegevens

Advieswerk verandermanagement:

 • Advieswerk

  Staat ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 09146385.

 • Advieswerk

  Ons BTW-nummer is NL003045264.B47.

 • Advieswerk

  Bankiert bewust via IBAN NL09 TRIO 0391 0256 94.

 • Advieswerk
 • Advieswerk

  Heeft uitvoering gegevens aan opdrachten vanuit het Europees Sociaal Fonds.


Tippe-top

De tippe-top is een tol. Het heeft de vorm van een afgeplat bolletje met een steel, een simpele vorm met bijzondere eigenschappen.
Wanneer een tippe-top aan het steeltje met een hoge snelheid aan het draaien gebracht wordt, kantelt het handvat langzaam naar beneden. Als het handvat het oppervlak raakt, lift het tolletje zichzelf op, zodanig dat het handvat naar beneden wijst. De tol draait met minder wrijving langer door met het zwaartepunt bovenin.
Als de draaisnelheid afneemt, verliest de tol zijn stabiliteit en keert hij terug naar de uitgangspositie.

tippetop

tippetop

Wij gebruiken de tippe-top als metafoor.
Als ‘de zaak’ goed draait, komt de top down en gaat de bottom up.
De top ‘facilieert’ het zwaartepunt van het geheel (de organisatie); de zaak draait makkelijker, maar, om te blijven spelen, moet je er wel energie in blijven stoppen.
Deelnemers krijgen van ons een tippe-top om er spelenderwijs energie in te blijven steken en de ‘zaak’ goed te laten draaien.

Net als wij, nodigt de tippe-top uit om te spelen.
Bij de opening van het Natuurkundig Instituut te Lund (Zweden, 1950), speelden Wolfgang Pauli en Niels Bor, beiden Nobelprijs winnaars, samen met een tippe-top.
“Succes kent vele vaders”: de tippe-top werd meermaals gepatenteerd, o.a. door Helene Sperl (Wenen, 1891), Alfred Lomnitz (Londen, 1935) en Werner Osteberg (Kopenhagen, 1950).

tippetop

Beelden

Advieswerk maakt gebruik van beelden die met samenspel, mensen en beweging te maken hebben.
In ons logo staan verschillende pionnen centraal:

beelden

beelden

Op achterzijde van de omslagmap waarin aan professionals de beschrijving van het best passend MBTI-type uitgereikt staat één specifiek deel van het speelbord van een gezelschapsspel weergegeven. De woorden 'je niet' zijn bewust zichtbaar en een aantak pionnen (spelers) zijn niet binnen het kader geplaatst.

En op onze site is de ‘tippe-top’ in beweging..........